Borok
Olaszrizling
Száraz fehérbor
Elmélet: BalatonBor készítés.
Gyakorlat: Irányított erjesztés.
Eredmény: Egy jó ivású, ugyanakkor tartalmas bor, a reduktív borkészítés gyöngyszeme.
Chardonnay
Száraz fehérbor
Elmélet: A chardonnay új hazára talált.
Gyakorlat: Teljesen érett szőlő, kézi szüret, acéltartályos irányított erjesztés, alacsony hőmérsékletű, 14 napos fermentáció.
Eredmény: Megvalósult francia álom, a fajta kedvelői kuriózumként élhetik meg minden cseppjét.
Cserszegi Fűszeres
Száraz fehérbor
Elmélet: Bor és hordó barátságának bemutatása.
Gyakorlat: Novemberi szüret, irányított erjesztés, kisfahordós érlelés.
Eredmény: Izgalmas ízvilágú, muskotályba hajló, fűszeres illatú és ízű, határozott, élénk savú, különleges tétel.
A Bíboros Szürkebarát
Száraz fehérbor
Elmélet: Az érlelt Szürkebarát.
Gyakorlat: Késői szüret, irányított erjesztés, kisfahordós érlelés.
Eredmény: A késői szüret és a kisfahordós érlelés kiemeli a fajta sokszínű zamatát, amelyet a 15 v/v%-os alkoholtartalom konyakos jegyekkel gazdagít.
Milady Szürkebarát
Száraz fehérbor
Elmélet: "Narancsbor" készítés.
Gyakorlat: Késői szüret, hét napos héjon áztatás, acéltartályos erjesztés majd kisfahordós érlelés.
Eredmény: A divatos bortípus csúcsterméke.
Sauvignon Blanc
Száraz fehérbor
Elmélet: Újvilági borstílus.
Gyakorlat: Titkos.
Eredmény: Sokéves tapasztalat és kísérletezés hozza el az új-zélandi borélményt, kirobbanó zöld fű illat, ízében csalán, egres, farkasalma idéz egy felejthetetlen utazást.
Eleven
Félédes fehér gyöngyözőbor
Elmélet: „Partybor” készítés.
Gyakorlat: Sárga Muskotály fajta, jéghideg erjesztés.
Eredmény: Széndioxiddal szaturált, félédes, tartalmas savgerinccel rendelkező illatbomba; felpezsdít, vidámít, jó kedvre derít.
Hét Hektár Ördöge
Félédes fehérbor
Elmélet: Zöld Veltelíni kicsit másként.
Gyakorlat: Késői szüret, irányított erjesztés, kisfahordós érlelés.
Eredmény: Virágos illattal és citrusokra emlékeztető ízzel hódít.
Apostol Jégbor
Édes fehérbor
Elmélet: Olaszrizling másként.
Gyakorlat: Decemberi szüret, fagyott állapot, jéghideg préselés.
Eredmény: Itt